Wanneer verstuur je de trouwkaarten?

Hoeveel weken van te voren verstuur je de trouwkaarten? Ik heb een handig overzicht voor jullie gemaakt zodat je precies weet wanneer de trouwkaarten doorgaans verstuurd worden.
Bruiloft in Nederland

Voor een bruiloft in Nederland kiezen de meeste koppels ervoor om de trouwkaarten tussen de 6 à 8 weken te versturen.

Ik heb een handig tabel voor jullie gemaakt waarin je kan zien wanneer je de trouwkaarten verstuurd, ook heb ik een extra kopje “Aanvragen” toegevoegd met wanneer je de trouwkaarten moet aanvragen zodat ze op tijd verstuurd kunnen worden.

BRUILOFT AANVRAGEN VERSTUREN
JAN JUL OKT
FEB AUG NOV
MAR SEP DEC
APR OKT JAN
MEI NOV FEB
JUN DEC MAR
JUL JAN APR
AUG FEB MEI
SEP MAR JUN
OKT APR JUL
NOV MEI AUG
DEC JUN SEP

 

Destination Weddings

Voor Destination Weddings in het buitenland is het belangrijk dat de trouwkaarten eerder worden verstuurd dan voor een bruiloft in Nederland, minimaal 8 weken van te voren. Jullie gasten moeten vaak een hotel boeken en de reis plannen. Stel jullie bruiloft vindt plaats in Italië dan kunnen jullie gasten al vroeg in het seizoen een vliegticket boeken voor een lager tarief.

TIP: Hebben jullie een Weddingplanner? Overleg dan met haar/hem wanneer jullie de trouwkaarten willen versturen, vaak heeft de Weddingplanner veel ervaring met de locatie en kan hij/zij jullie vertellen wat handig is.

BRUILOFT AANVRAGEN VERSTUREN
JAN JUL SEP
FEB AUG OKT
MAR SEP NOV
APR OKT DEC
MEI NOV JAN
JUN DEC FEB
JUL JAN MAR
AUG FEB APR
SEP MAR MEI
OKT APR JUN
NOV MEI JUL
DEC JUN AUG

 

Willen jullie weten hoeveel uitnodigingen jullie moeten versturen? Lees hier de blog “Hoeveel uitnodigingen hebben wij nodig?”