Hoeveel uitnodigingen hebben jullie nodig?

opsomming aantal uitnodigingen bruiloft
Aantal uitnodigingen per huishouden

Begin met het maken van een gastenlijst, dit is niet alleen handig voor het bepalen van het aantal uitnodigingen maar het geeft jullie ook gelijk een idee voor de rest van de planning. Gewoonlijk wordt er 1 uitnodiging per huishouden verstuurd en single huisgenoten die samenwonen krijgen een aparte uitnodiging.

Om te bewaren

Bewaar ook een aantal uitnodigingen voor jullie zelf als keepsake, meestal zijn dit 2 à 3 uitnodigingen. Jullie ontvangen van studio hartsuiker een mooie keepsake box waar jullie de trouwkaarten in kunnen bewaren. Tip: Sommige koppels lijsten de uitnodigingen in om aan de muur te hangen!

Voor het trouwalbum

Ik adviseer mijn koppels om ook altijd een extra set uitnodigingen aan de fotograaf te geven zodat de uitnodigingen kunnen worden meegenomen in het trouwalbum, de uitnodiging is tenslotte het begin van The Big Day en de officïele bekendmaking!

Extra uitnodigingen

Soms gaat er een uitnodiging met de post verloren of komen er extra gasten bij, ik adviseer altijd 10-15 kaarten extra bij te bestellen, dit voorkomt last minute stress en extra kosten.

Hoe zit het met nabestellen?

Nu zul je denken, extra uitnodigingen, dat kost alleen maar meer! Maar deze kosten wegen niet op tegen het nabestellen van een extra paar uitnodigingen. De trouwkaarten worden stuk voor stuk met de hand gedrukt op een antieke degelpers, dit is een ambachtelijk drukproces en de pers moet voor elke opdracht opnieuw worden ingesteld en hiervoor worden extra kosten (opstartkosten + rush fee) in rekening gebracht.

Hoeveel uitnodigingen nodig voor bruiloft