Werkwijze


Stap 1: Kennismaking


Ik begin met het horen van jullie verhaal en het begrijpen van jullie visie, of dat nu is via een telefoontje, e-mail, een visueel inspiratiebord, zoom meeting, of een persoonlijke ontmoeting.  Een aanvraag voor trouwkaarten en overig drukwerk moet minimaal 2 maanden voor het versturen & leveren van het drukwerk gedaan worden.

Stap 2: Ontwerp


Nadat ik een duidelijk beeld heb van wat jullie zoeken ga ik een ontwerp op maat maken en kan ik een ruwe schatting van de kosten geven.  Ook maak ik een planning voor het aanleveren van teksten en ander ontwerp specifiek materiaal. Jullie krijgen een digitaal ontwerp boek persoonlijk op maat gemaakt. Vanwege het ambachtelijke drukproces is het niet mogelijk om vooraf een fysieke drukproef te ontvangen.

Stap 3: Drukproces


Het drukken van trouwkaarten duurt gemiddeld 3-4 weken. Alle kaarten worden ambachtelijk met de hand gedrukt op een antieke degelpers.

Stap 4: Finishing Touch


Nadat de trouwkaarten zijn gedrukt verpak ik jullie uitnodigingen zorgvuldig voor verzending. Ik ben er ook om jullie te helpen bij het selecteren van de frankering met op maat ontworpen postzegels, Ook kan ik de uitnodigingen voor jullie op de post doen.

Image

Papier


luxe papiersoorten

Het papier wat ik het meeste gebruik voor mijn ontwerpen is een dik zacht katoen papier. Dit papier geeft een mooie indruk en voelt zacht aan, ook is de structuur van het papier zichtbaar wat de kaarten een authentiek karakter geeft. Dit papier is verkrijgbaar in verschillende diktes en kan zo voor elke toepassing worden gebruikt. De overige papiersoorten die ik gebruik hebben een matte finish en zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren, zo kan ik voor iedereen een kleurenpalet naar wens samenstellen.


Luxe druktechnieken


gedrukt op een antieke degelpers

Image
Letterpress

Letterpress geeft een prachtig voelbaar, zacht 'indruk' effect. Een luxe afwerking waar je met je vingers overheen wilt gaan.
Image
Blinddruk

Ook blinddruk geeft een prachtig voelbaar, zacht 'indruk' effect alleen wordt hierbij geen inkt gebruikt.
Image
Preegdruk

De preegdruk geeft een zeer luxe uitstraling waarbij het papier verhoogd wordt, denk aan braille.
Image
Metallic Foliedruk

Foliedruk is een proces waarbij warmte wordt gebruikt om foliefilm op papier over te brengen, voor een metallic afwerking. Het behaalt prachtige resultaten op zowel licht als donker papier. Foliepers heeft niet zo'n diepe indruk als Letterpress.