Geboortekaartjes


Hoe werkt het?

handgemaakt op een antieke degelpers


Elk geboortekaartje gemaakt door Studio Hartsuiker wordt met de hand gedrukt op een antieke degelpers. Deze techniek heet ook wel Letterpress, hiermee wordt inkt in het papier gedrukt waardoor er een licht relief ontstaat en je de letters/afbeelding ook echt voelt in het papier. Het papier wat hiervoor vaak gebruikt wordt is katoen papier die zich makkelijk laat bedrukken. Dit papier voelt zacht aan en heeft een lichte structuur. Elke kleur wordt aangebracht met een aparte drukgang, full color is niet mogelijk met deze techniek.

Druktechnieken


Blinddruk


Letterpress blinddruk
Met een reliefstempel wordt een verlaging aangebracht in het papier. Hierdoor ontstaat een voelbaar relief.


Foliedruk


Goudfolie druk
De folie wordt door middel van warmte aangebracht op het papier. Het geeft een luxe uitstraling aan elk ontwerp.


Preegdruk


Preegdruk Louise
Met een reliefstempel wordt een verhoging aangebracht in het papier. Hierdoor ontstaat een voelbaar relief.


Letterpress


Letterpress zwarte letters
Met een reliefstempel wordt een verlaging aangebracht in het papier in combinatie met inkt. Hierdoor ontstaat een voelbaar relief.


Belangerijke informatie


Levertijd

Elk geboortekaartje wordt met de hand gemaakt en bestaat vaak uit meerdere drukgangen, dit houdt in dat elk kaartje vaak meerdere keren door mijn handen heen gaat voordat het klaar is. Daarnaast moet ik de afbeeldingen/teksten laten ontwikkelen en dit is een tijdrovend proces. De levertijd is hierdoor ook langer dan een kaartje wat je digitaal kan laten drukken. Ga er vanuit dat de levertijd voor een geboortekaartje zo’n 2/3 weken in beslag inclusief 1 week na de geboorte (afhankelijk van het ontwerp en de oplage). 
Mocht je in verband met persoonlijke redenen het geslacht en naam nog niet weten voor de geboorte, houdt er dan rekening mee dat ongeveer anderhalve week na de geboorte de kaartjes geleverd kunnen worden.


Minimale oplage

Vanaf 25 stuks kun je al je geboortekaartje laten drukken bij Studio Hartsuiker.

Prijzen/Budget

Omdat elk ontwerp uniek is kan ik niet op voorhand een prijs doorgeven, dit is namelijk afhankelijk van het ontwerp, de oplage en het papier. In de offerte vraag ik wat je budget is, hiermee kan ik een passende offerte voor je maken met de technieken die mogelijk zijn binnen je budget.

Proefdruk

Ik kan geen proefdruk sturen van het op maat gemaakte ontwerp omdat ik hiervoor platen moet laten ontwikkelen. Wel kan ik kijken of ik ontwerpen heb liggen waarbij dezelfde techniek wordt toegepast zodat je een idee krijgt hoe het kaartje eruit gaat zien, deze stuur ik dan kosteloos naar je op.
Image

 

Het perfecte geboortekaartje in 5 stappen


Stap 1. Offerte aanvragen

Vul de offerte in.


Stap 2. wensen en ideeën bespreken

Zodra ik de offerte aanvraag heb ontvangen neem ik binnen 24 uur contact met je op om al je wensen en ideeen te bespreken. Heb je iets gezien wat je mooi vindt? Of wil je een uniek ontwerp gemaakt door Studio Hartsuiker? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook geef ik een schatting van de kosten gebaseerd op je wensen en budget.


Stap 3. het design proces

Als ik een beeld heb gekregen van je wensen en ideeën ga ik voor je aan de slag. Ik maak een digitaal ontwerp en stuur deze per email naar je toe. Hier is nog ruimte om het één en ander aan te passen. Zodra het ontwerp helemaal naar wens is stuur ik je de definitieve prijsopgave.


Stap 4. productie

Zodra je akkoord bent met de prijs ga ik de platen ontwikkelen en de pers instellen, hierna zal ik de kaarten in productie gaan nemen.


Stap 4. inpakken & versturen

Zodra de geboortekaartjes klaar zijn stuur ik ze per pakketpost naar je toe.


 

vraag een hier een offerte aan


Ontvang een offerte op maat binnen 24 uur

VRAAG OFFERTE AAN